• darkblurbg

Bij Winford Academy willen wij de talenten van onze leerlingen tot ontwikkeling brengen en hen de juiste kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen meegeven om succesvol te zijn in hun toekomstige studie/beroep en leven.

Dit doen wij door anders te zijn, door continu van meerwaarde te zijn en door aandacht te geven. Dit kunnen wij doen omdat we de klassen klein houden en een particuliere school zijn met speciaal opgeleide medewerkers die hun vak verstaan.

Persoonlijk onderwijs moet haalbaar en betaalbaar zijn en binnen het reguliere onderwijs kan dit momenteel nog niet gerealiseerd worden. De klassen zijn te groot, de docenten zijn er niet voor opgeleid en de faciliteiten zijn er niet op ingericht.
Ondertussen doen wij de benodigde aanpassingen wel.

Een paar van de speerpunten die wij bieden:

  • Realistisch, activerend, motiverend en vernieuwend onderwijs;
  • Een 2-jarige brede brugklas voor alle niveau’s
  • Praktijkervaring binnen de gekozen individuele leerroute;
  • Specialisatie in economie & Ondernemen (E&O) en media, vormgeving & ICT (MVI)
  • Een goede aansluiting en doorstroming naar MBO, HBO en Universiteit;
  • Handvatten om tot zelfstandigheid, talentontwikkeling en zelfontplooiing te komen.

Tegelijk willen wij u als ouder ontzorgen door een veilig en ordelijk leer- en werkklimaat te bieden. Leerlingen gaan bij Winford ook niet met huiswerk naar huis en slepen dus niet met zware boekentassen. Als school klaar is, dan zijn de leerlingen ook echt klaar, zodat ze zich kunnen ontspannen.

Het schoolgebouw

Het schoolgebouw met 5 verdiepingen is helemaal verbouwd en is gelegen op steenworpafstand van het station in Breda. Het is speciaal ingericht op de individuele leerroute en talentontwikkeling. Naast de leslokalen hebben we rekening gehouden met dat wat nodig is voor de leerlingen om ze optimaal te faciliteren in hun groei en ontwikkeling. De school is op 10 september 2019 feestelijk geopend.

Op de begane grond bevinden zich de receptie, de administratie, het school café en een moderne foyer.
Iedere leerling komt dagelijks langs onze receptie waar ze welkom geheten worden. ’s Middags wordt er gezamenlijk geluncht in het school café met gezonde en passende voeding. Ook wordt er uiteraard rekening gehouden met eventuele dieetwensen van de leerlingen. 
Aan de achterzijde bevindt zich ons afgesloten schoolplein met een overdekt verwarmd buitenterras en gezellige zitjes.

 

Op de verdiepingen zijn de leslokalen, maar ook aparte studieruimtes om individueel te studeren. Voor de gezamenlijke opdrachten hebben we een leerplein ingericht waar de leerlingen uit verschillende niveaus kunnen gaan werken aan de opdrachten. Ook vindt hier aan het einde van de dag de evaluatie plaats. Dit levert dynamiek en we hebben daarbij ook rekening gehouden met voldoende beweging. Zo kunnen de bureaus en tafels op verschillende hoogtes ingesteld worden zodat de leerlingen niet in 1 houding blijven zitten, maar dit kunnen afwisselen.

Er bevindt zich een examenlokaal met vaste computers waar de examenopdrachten afgenomen worden en creatieve ruimtes voor practicum in 2-dimensionaal en 3-dimensionaal werken. Hierbij moet u denken aan mogelijkheden voor tekenen, handenarbeid, een fotostudio, 3d & 2d printers en een professionele computerruimte voor vormgeving en ICT.

Technologie helpt ons

Op Winford heeft iedere leerling een Ipad en hebben we een investering gedaan in een vooruitstrevende online leeromgeving. Iedere leerling werkt met dit speciale digitale leersysteem dat leren uit een boek combineert met online leren in een persoonlijke en besloten leeromgeving. Blended leren noemen wij dit. Ook staan er vaste computers waar de leerlingen zich vooral bezig kunnen houden met vormgeving en ICT.

De technologie is op Winford een verlengde van de mentor en docenten. Zo wordt de individuele leerling die leerroute geboden die bij hem of haar past. Door het gebruik van de geavanceerde leermiddelen is het mogelijk om voor iedere leerling op het juiste niveau en met het juiste tempo zijn eigen ontwikkelplan invulling te geven. Voor de leerling zelf, de ouders, docenten en mentor is het transparant en goed te volgen.

We gaan verder

U ziet het: Winford is een creatieve en ondernemende school gespecialiseerd in economie & Ondernemen (E&O) en media, vormgeving & ICT (MVI). Naast theorie zijn er leuke praktische mogelijkheden zodat uw kind 21e eeuwse vaardigheden meekrijgt en hier zelf mee aan de slag kan gaan.

Ik ben bij verschillende scholen betrokken geweest en telkens weer zag ik hoe scholen vast zitten in een systeem met beperkte faciliteiten, leraren en methodes. Bij Winford heb ik mijn vernieuwde visie op het onderwijs vorm kunnen geven. Een school met aandacht voor het individu en waar de kunst van het lesgeven voorop staat.”

- Kees van de Wouw
Onderwijsdeskundige