Persoonlijke talentontwikkeling

Particulier voortgezet onderwijs

U neemt de ontwikkeling van uw zoon of dochter serieus en probeert de interesses en talenten te bevorderen. U weet dat een goede motivatie stimuleert om hoger en verder te reiken. Vaak weten jongeren nog niet wat hun talenten zijn of weten ze nog niet goed wat ze ermee kunnen. We hebben er zelf ook allemaal mee geworsteld.

Onze opleidingen:

VWO

De juiste motivatie

Uitgedaagde en gemotiveerde leerlingen halen betere resultaten, blijven minder vaak zitten, vallen minder vaak uit en groeien uit tot waardevolle burgers van de samenleving. Door te grote klassen en slechte infrastructuur kan een leraar echter vaak niet de juiste aandacht geven en de leerlingen voldoende uitdagen. Een leraar moet zijn aandacht verdelen en daardoor richt hij zich op het gemiddelde, niet op de leerlingen die extra aandacht nodig hebben of extra gemotiveerd kunnen worden. Niet op andere zaken dan de lesstof, want dan maakt hij het zichzelf onnodig lastig.

Wist u overigens dat leerlingen die hun hele schoolleven gehoord of ervaren hebben dat ze net niet goed genoeg waren voor bijzondere prestaties, dit vaak hun hele leven meenemen?

Op Winford Breda kan een leerling zijn talenten ontdekken en wordt hij daarbij gecoacht door een professioneel team. Zelfs de school is ingericht op het ontwikkelen van de talenten. Dit doen we door de klassen klein te houden en we hebben speciaal ingerichte ruimtes en faciliteiten. Winford schept daarbij ook de tijd en ruimte om de persoonlijke talentontwikkeling mogelijk te maken.

De leraren en mentor richten zich niet een beetje tot heel veel leerlingen of extra op probleemgevallen. Nee ze richten zich op de talenten en de sociaal emotionele ontwikkeling van de individuele leerling en dit blijven ze doen gedurende de hele schoolloopbaan.
Wij willen alle prestaties, inclusief extra inspanningen, tot hun recht laten komen, zodat dit bij kan dragen aan de motivatie. Het moet lonen om het beste uit jezelf te halen.

We zijn ervan overtuigd dat als er beter naar leerlingen geluisterd wordt en gezamenlijk een leerroute wordt uitgestippeld, de eigen verantwoordelijkheid groeit. Daardoor ontstaat er een cultuur waarin wordt gezien wat je goed kunt en waarin het veilig voelt om jezelf te ontwikkelen. Dat motiveert natuurlijk enorm, geeft meer zelfvertrouwen én maakt talentontwikkeling tot iets dat iedereen mag doen.

Onze moderne samenleving heeft behoefte aan mensen die zowel hun talenten als hun persoonlijkheid hebben ontwikkeld en die de maatschappij mede kunnen vormgeven.

Per augustus 2019 heeft onze unieke school in Breda haar deuren geopend. Ingericht en gericht op de behoeften van het individu. Waar leerlingen gehoord worden en talenten ontwikkeld worden.

We vertellen u graag meer

Wilt u ingelicht worden over de mogelijkheden op het voortgezet onderwijs en meer informatie over onze unieke visie op het onderwijs? Onderwijsdeskundige en -specialist Kees van de Wouw neemt graag al uw vragen door en geeft u gratis en persoonlijk advies.

U kunt uw kind nu al inschrijven en onze instroom is niet gebonden aan leerjaar 1. In alle leerjaren kunnen leerlingen instromen totdat de groep vol is. Bij een volle groep wordt er gewerkt met een wachtlijst. Kleinschaligheid, aandacht en maatwerk zijn belangrijke kenmerken van onze school en daarom geldt ook dat we niet iedereen onbeperkt toe kunnen laten.

Kees van de Wouw
Onderwijsdeskundige