• darkblurbg

Bij Winford Academy bieden we ook een reguliere HAVO- of VWO-opleiding. Na de 2-jarige brede brugklas waarbij de individuele leerroute én persoonlijke talentontwikkeling voorop staan, stroom je door naar de 3e klas van de HAVO/VWO.

Hiervoor geldt dat je op jouw eigen niveau en in je eigen tempo aan de slag gaat. Met de juiste aandacht van onze speciaal opgeleide docenten en je persoonlijke coach uiteraard.

De leerlingen krijgen bij Winford geen tas vol met huiswerk en we houden de klassen klein zodat we veel aandacht kunnen bieden voor de studievaardigheid.

Technologie helpt ons

Op Winford werkt iedere leerling met een speciaal digitaal leersysteem dat leren uit een boek combineert met online leren in een persoonlijke en besloten leeromgeving. Het voordeel hiervan is dat er voor iedere leerling een ideale mix voor handen is van vakken, opdrachten en een persoonlijk ontwikkelplan.

De bovenbouw

Wij hebben er voor gekozen om zowel het 3e leerjaar als het 4e leerjaar als gezamenlijke HAVO/VWO opleiding aan te bieden. Uniek in Nederland maar eigenlijk heel gewoon. Zo kun je namelijk per vak doorgaan op jouw eigen niveau. Je leert gestructureerd te studeren en te plannen. Uiteraard doe je dat samen met je docenten, persoonlijke coach en jouw klasgenoten. Kortom, Winford Academy biedt een uitstekende voorbereiding op jouw vervolgopleiding.

Ontwikkel je naast de reguliere vakken tijdens je opleiding interesse in fotografie, hard- en software, 2D en 3D ontwerpen, marketing of bijvoorbeeld het schijven van een eigen ondernemingsplan? Leerlingen kunnen zich tijdens de opleiding verdiepen en ontwikkelen in één van onze twee specialiteiten (Media, Vormgeving & ICT of Economie & Ondernemen). De school is hierop ingericht met speciale ruimtes en mogelijkheden.

Hiermee geven we de juiste 21e eeuwse vaardigheden mee zodat uw zoon of dochter goed voorbereid is op de toekomst. Onze onderwijsdeskundige, Kees van de Wouw, vertelt u graag meer over onze afgewogen keuze voor deze 2 profielen.

Ook lichamelijke opvoeding wordt gegeven, maar dan wel op de Winford manier en thematisch. Hierbij kan je denken aan roeien op de waterwegen van Breda, een bootcamp in het park, schaatsen op de schaatsbaan of boksen in de gym. Deze lessen worden verzorgd door professionals uit het vakgebied met de juiste persoonlijke aandacht.

Na je examen

Na je examen wil je waarschijnlijk een vervolgopleiding gaan doen. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden en kijken we je hoe jij jouw toekomst voor ogen hebt. Dit kan op een HBO of Universiteit zijn, maar misschien heb jij wel een heel ander doel voor ogen. Samen zorgen we ervoor dat jij helemaal klaar bent om jouw doel te behalen.

Tussentijdse instroom

Heb je op een andere school je brugjaren doorlopen en wil je bijvoorbeeld starten in de 3e of 4e klas? Dan bieden wij deze mogelijkheid. Maak hiervoor een afspraak zodat wij samen de mogelijkheden kunnen bekijken.