• darkblurbg

De theoretische Leerweg (TL) is het hoogste niveau op het vmbo en wordt ook wel de mavo genoemd.

Bij Winford Academy Breda beginnen alle leerlingen met een 2-jarige brede brugklas voor alle niveaus. Dat wil zeggen VMBO Kader & Gemengd, MAVO (VMBO-T), HAVO en VWO. Uniek in Nederland!

Dit doen we zodat de leerlingen kunnen wennen aan het voortgezet onderwijs en vakken kunnen volgen op verschillende niveaus en in verschillend tempo.

Onze leerlingen zitten niet gevangen op één weg, maar kunnen verschillende afslagen nemen en daarin motiveren onze speciaal opgeleide docenten en persoonlijke coach hen. We willen onze leerlingen niet afremmen, maar juist stimuleren. Leerlingen leren van en met elkaar. Iedere leerling volgt bij ons een individuele leerroute én wij gaan aan de slag met zijn of haar persoonlijke talentontwikkeling.

Zo kunnen wij de sterke en mindere punten ontdekken en maken we pas aan het eind van het tweede jaar de definitieve keuze voor een afstudeerrichting.
De leerlingen krijgen bij Winford geen tas vol met huiswerk en we houden de klassen klein zodat we veel aandacht kunnen bieden voor de studievaardigheid.

Technologie helpt ons

Op Winford werkt iedere leerling met een speciaal digitaal leersysteem dat leren uit een boek combineert met online leren in een persoonlijke en besloten leeromgeving. Het voordeel hiervan is dat er voor iedere leerling een ideale mix voor handen is van vakken, opdrachten en een persoonlijk ontwikkelplan.

De bovenbouw

Als we samen de keuze gemaakt hebben voor de afstudeerrichting MAVO na de brugjaren ga je naar de 3e klas. Wij noemen dit de bovenbouw VMBO. De leerlingen worden hier voorbereid op het beroepsonderwijs, het MBO. Ze krijgen vakken zoals Nederlands, Engels, maatschappijleer en kunstvakken. Ook lichamelijke opvoeding wordt gegeven, maar dan wel op de Winford manier en thematisch. Hierbij kan je denken aan roeien op de waterwegen van Breda, een bootcamp in het park, schaatsen op de schaatsbaan of boksen in de gym. Deze lessen worden verzorgd door professionals uit het vakgebied met de juiste persoonlijke aandacht.

Heb je gekozen voor een bepaalde richting? Dan gaan we daar samen mee aan de slag. Wij bieden de leerlingen de mogelijkheid om direct ook een aantal vakken op HAVO niveau te volgen en later eventueel af te sluiten op dat niveau. Ben je bijvoorbeeld goed in Engels, dan kun je dat vak op Havo niveau afronden en dat komt ook op je mavodiploma te staan. Zo kun je jouw talent bewijzen en makkelijker doorstuderen.

Heb je interesse in fotografie, hard- en software, 2D en 3D ontwerpen, marketing of het schijven van een eigen ondernemingsplan? Leerlingen kunnen zich tijdens de opleiding verdiepen en ontwikkelen in één van onze twee specialiteiten (Media, Vormgeving & ICT of Economie & Ondernemen). De school is hierop ingericht met speciale ruimtes en mogelijkheden.
Hiermee geven we de juiste 21e eeuwse vaardigheden mee zodat uw zoon of dochter goed voorbereid is op de toekomst. Onze onderwijsdeskundige, Kees van de Wouw, vertelt u graag meer over onze afgewogen keuze voor deze 2 profielen.

Na je examen

Heb je je examen goed afgelegd? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt doorstromen naar de HAVO, waar je in regulier of versneld tempo je HAVO diploma kunt halen. Ook kun je ervoor kiezen om door te gaan naar een vervolgopleiding. Dat kan dan bijvoorbeeld een mbo opleiding op niveau 4 zijn. Studeer je in één van onze twee specialiteiten (Media, Vormgeving & ICT of Economie & Ondernemen) af dan bestaat er de mogelijkheid om je MBO 4 in een versneld tempo te behalen. Na het behalen van je MBO 4 opleiding kun je ook nog doorstromen naar het HBO. Heel veel mogelijkheden dus!

Tussentijdse instroom

Heb je op een andere school je brugjaren doorlopen en wil je bijvoorbeeld starten in de 3e klas? Dan bieden wij deze mogelijkheid. Maak hiervoor een afspraak zodat wij samen de mogelijkheden kunnen bekijken.