• darkblurbg

VMBO Kader & Gemengd

Het VMBO op Winford Academy Breda begint met een 2-jarige brede brugklas voor alle niveaus. Dat wil zeggen VMBO Kader & Gemengd, MAVO (VMBO-T), HAVO en VWO. Uniek in Nederland!

Dit doen we zodat de leerlingen kunnen wennen aan het voortgezet onderwijs en vakken kunnen volgen op verschillende niveaus en in verschillend tempo. Wij begrijpen namelijk best dat niet iedere leerling op 12-jarige leeftijd klaar is voor het voortgezet onderwijs.

Onze leerlingen zitten niet gevangen op één weg, maar kunnen verschillende afslagen nemen en daarin motiveren onze speciaal opgeleide docenten en persoonlijke coach hen. We willen onze leerlingen niet afremmen, maar juist stimuleren. Leerlingen leren van en met elkaar. Iedere leerling volgt bij ons een individuele leerroute én wij gaan aan de slag met zijn of haar persoonlijke talentontwikkeling. Zo kunnen wij de sterke en mindere punten ontdekken en maken we pas aan het eind van het tweede jaar de definitieve keuze voor een afstudeerrichting.
De leerlingen krijgen bij Winford geen tas vol met huiswerk en we houden de klassen klein zodat we veel aandacht kunnen bieden voor de studievaardigheid.

Technologie helpt ons

Op Winford werkt iedere leerling met een speciaal digitaal leersysteem dat leren uit een boek combineert met online leren in een persoonlijke en besloten leeromgeving. Het voordeel hiervan is dat er voor iedere leerling een ideale mix voor handen is van vakken, opdrachten en een persoonlijk ontwikkelplan.

Vakmanschap en expertise

Er is steeds meer behoefte aan vakmanschap en expertise. Niet alleen in kennis maar ook in vaardigheden gericht op de praktijk. Het VMBO van Winford speelt hierop in met praktijklessen en beroepsgerichte programma’s die de leerlingen voorbereidt op allerlei soorten werk of een vervolgopleiding.

Wij hebben ervoor gekozen om binnen de opleiding 2 profielen aan te bieden, namelijk VMBO kader en VMBO gemengd. 

 

Vanaf de 3e klas krijgen onze leerlingen niet alleen algemene vakken zoals: Nederlands, Engels en Maatschappijleer maar tevens profielvakken. Ook lichamelijke opvoeding wordt gegeven, maar dan wel op de Winford manier en thematisch. Hierbij kan je denken aan roeien op de waterwegen van Breda, een bootcamp in het park, schaatsen op de schaatsbaan of boksen in de gym. Deze lessen worden verzorgd door professionals uit het vakgebied met de juiste persoonlijke aandacht.

De twee profielen waaruit de leerlingen van Winford kunnen kiezen zijn:

Economie & Ondernemen (E&O)

Media, Vormgeving & ICT (MVI)

Hiermee geven we de juiste 21e eeuwse vaardigheden mee zodat uw zoon of dochter goed voorbereid is op de toekomst. Onze onderwijsdeskundige, Kees van de Wouw, vertelt u graag meer over onze afgewogen keuze voor deze 2 profielen.

Tijdens de opleiding kunnen de leerlingen zich verdiepen en worden keuzevakken aangeboden zoals: fotografie, hard- en software, 2D en 3D ontwerpen, marketing of het schrijven van een eigen ondernemingsplan. De school is hierop ingericht met speciale ruimtes en mogelijkheden.

Leerjaar 3 en 4 staan geheel in het teken van de gekozen richting en in het 4e (examen) jaar bepalen we samen het afstudeerniveau.

Na het examen en het behalen van het diploma stroom je als leerling door naar de vakspecialistenopleiding of ondernemersopleiding mbo 3 of 4. Doordat wij de leerlingen een goede basis meegeven op maat kan deze opleidingen in veel gevallen versneld doorlopen worden. Na het behalen van de MBO 4 opleiding kan de leerling ook nog doorstromen naar het HBO. Alle mogelijkheden staan dus nog open.

Tussentijdse instroom

Heb je op een andere school je brugjaren doorlopen en wil je bijvoorbeeld starten in de 3e klas? Dan bieden wij deze mogelijkheid. Maak hiervoor een afspraak zodat wij samen de mogelijkheden kunnen bekijken.